None without bread – Paleo style

Hej Blogie

foto (71)

Ja – du har ret jeg er blevet klippet. Jeg har fået klippet næsten 10 cm af håret. Det trængte det virkeligt til. Jeg havde jo ladet mit hår udsætte for en voldsom behandling og derfor var min spidser blevet meget trætte. Heldigvis vokser mit hår meget hurtigt, så det vare ikke længe før det igen er samme længde. Så vil håret bare være mere sundt.

Når man skal følge palæo kostens principper, kan man ikke spise brød som vi kender det. Og det er faktisk vældig upraktisk når man som jeg har en meget travl hverdag og behov for at kunne have mad med på farten.

Derfor har jeg fundet ud af at det er vildt vigtigt at kende opskrifter på palæo brød. Jeg har tidligere i dette indlæg givet dig en opskrift på nogle palæo boller som er gode til morgenmad og til et hurtigt mellemmåltid.

Jeg vil lige benytte lejligheden til at fortælle dig at disse boller også kan bages i en facon så de kommer til at minde om toastbrød, hvilket udvider anvendelses mulighederne en del. Du følger bare opskriften men i stedet for at lægge dejen i klatter, breder du dejen lidt mere ud så det kommer til at ligne en skive toastbrød. Når den er bagt deler du bollen og du har to skiver “toast” ligende brød.

Er du mon gået i gang med palæo køkkenet? hvis du er kunne du sikkert godt tænke dig at få opskriften på det skønne nøddebrød som er en perfekt erstatning for rugbrød.

Her kommer opskriften:

DSCN5006

 

100 gram mandler og 100 gram hasselnødder

DSCN5007

 

100 gram hørfrø

DSCN5008

 

100 gram sesamfrø

DSCN5009

 

100 gram solsikkekerner

DSCN5011

 

100 gram valnødder

DSCN5012

100 gram græskar kerner

DSCN5014

100 gram Pinjekerner

DSCN5015

 

Hæl alle nødder og frø i en skål

DSCN5016

 

6 hele æg

 

DSCN5022

 

1 dl god olivenolie

 

DSCN5025

Rør det hele godt sammen, husk at tilsætte salt i dejen.

DSCN5026

Hæl dejen i en forret rugbrøds form

DSCN5031

 

Bages i en forvarmet ovn ved 160 grader

 

DSCN5030

Bagetiden er 1 time.

DSCN5032

 

Når brødet er bagt tages det ud af formen og lader afkøle. Du kan se hvor smukt brødet er og det er let at skære nogle fine skiver. Og bedst af alt det smager fantastisk.

HUSK at deltage skal du:

  • like Bloggens facebook side her
  • like AngelDesigns facebook side her
  • følge bloggen i Bloglovin her
  • Og du skal efterlade en kommentar til dette indlæg hvor du skriver hvad du synes om det nyskabende design.

Denne giveaway startede den 12 oktober 2013 og slutter den 24 oktober 2013 klokken 20.00. Vinderen offentliggøres den 25 oktober i dagens blog post.

foto (70)

Dagens outfit er nederdel fra Vila, peblum top fra Only,  blazer fra Only, Franske sko,  Spansk halskæde, øreringe fra JEWLSCPH og armbånd By Biehl og eget design – AngelDesign samt Spinning ringe.

Skoene er nye og dem vil jeg fortælle mere om i morgen samtidig med jeg præsenterer dig for endnu et par smukke sko.

Jeg ønsker dig en dejlig dag og glæder mig til vi ses igen i morgen.

ILYG

English Translation

Hello Blogie

Yes – you’re right I got a haircut . I’ve been cut nearly 10 cm of the hair. My hair needed the haircut so bad . I had previously let my hair defer to rough treatment and therefore my hair had become very tired . Luckily my hair grows very fast, so it does not last long before it is again the same length. Then the hair will be more healthy.

When you have to follow the paleo diet principles you can not eat bread as we know it. And it’s actually very inconvenient when you as I, have a very busy life and need to be able to have food on the go .

Therefore, I found out that it is wildly important to know the recipes for paleo bread. I have earlier in this post given you a recipe for some paleo muffins that are good for breakfast and for a quick snack.

I just want to take this opportunity to tell you, that these muffins can also be baked in a shape where they resemble toast , which extends the application possibilities. You just follow the recipe but instead of putting the dough in droppings, you have to spread the dough a little more so it looks like a slice of toast . When it is ready, you cut the bun and you have two slices of ” toast” similar bread.

Have you perhaps started your paleo kitchen? If you have, you would probably like to get the recipe for the wonderful nut bread which is a perfect substitute for bread .

Here is the recipe :

100 grams almonds and 100 grams hazelnuts

100 grams of linseed

100 grams of sesame seeds

100 grams of sunflower seeds

100 grams walnuts

100 grams of pumpkin seeds

100 grams of pine nuts

Heel all nuts and seeds in a bowl

6 whole eggs

1 cup good olive oil

Stir everything together well , remember to add salt to the dough.

Heel dough into a starter rye bread form

Bake in a preheated oven at 160 degrees

Baking time is 1 hour .

When the bread is baked take it out of the mold and allow to cool. You can see how beautiful the bread is and it is easy to cut some fine slices. And best of all it tastes great .

Today’s outfit is the skirt from Vila, peblum top from Only, blazer from Only , French shoes , Spanish necklace, earrings JEWLSCPH and bracelets from By Biehl and own design – Angel Design and Spinning rings.

The shoes are new and those I will talk more about tomorrow while I introduce you to another pair of beautiful shoes.

I wish you a wonderful day and I look forward to seeing you again tomorrow.

ILYG

About AngelQueen

I love fashion and my style cores is feminine. If your style core isn't the feminine don't worry, because the are 6 style cores to choose from. I love to play with my style and I always try to find new ways to put my outfits together. I believe that fashion should be like a game - a fun game where I try new looks and still remains true to my style core. Besides fashion is a breeze, I also think it should be festive, so I give my styleing max speed - in my universe, every day is a celebration of life. If you love fashion, I hope you will love my blog and find inspiration for your fun with the fashion games. I wish you welcome to my blog and wish you a lot of fun. ILYG

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.