Easy LCHF pie

Hej Style Hunter

Easy LCHF pie 1

I går fortalte jeg dig at et af punkterne i min handlingsplan er at spise sundt. Jeg synes selv jeg  spiser sundt og at jeg har gjort det i flere år efterhånden. Måske husker du at jeg ændrede min livsstil fra almindelig stivelse rig kost til en kost uden stivelse. Jeg startede med stenalderkost og har siden ændret til LCHF kost.

Easy LCHF pie 3

Jeg har virkelig været glad for min ændring i livsstil, som jeg både har kunne mærke på vægten og ikke mindst på mit generelle velbefindende. Som jeg før har fortalt har jeg tabt 18 kilo på min kost omlægning.

Men som situationen er nu – hvor jeg ikke er særlig sulten, ja så gælder det virkelig om at finde på noget som jeg både synes er let og lækkert. Og det er her min nyfundne favorit kommer ind i billedet.

Jeg har lært at lave en LCHF tærte, som jeg ført har fortalt er udfordringen at lave mad som normalt kræver mel uden mel.

Nu har jeg fundet en opskrift på tærte og den vil jeg naturligvis dele med dig. Den er lige så let at lave som en almindelig tærte, den er bare sundere uden stivelse som bliver til sukker når vi fordøjer det.

Easy LCHF pie 2

Ingredienser

  1. * 2 dl mandler (svarer til 2,5 dl mandelmel) (ca. 120 g)
  2. * 1/2 dl sesamfrø (ca. 30 g)
  3. * 1/2 dl solsikkekerner (ca. 30 g)
  4. * 1 spsk fintmalede loppefrøskaller (fiberHUSK)
  5. * 1 tsk salt
  6. * 40 g koldt smør
  7. * 1 æg
Easy LCHF pie 11
Sådan gør du
  1. Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.
  2. Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid. Forvarm imens ovnen til 160º varmluft.
  3. Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 20 minutter.
  4. Fordel dit valgte fyld i tærtebunden og bag yderligere 30-45 minutter afhængigt af fyld. Lad tærten stå 5-10 minutter, inden den serveres og skæres ud.

Easy LCHF pie 12

Fyld:

  1. Skær broccolien i mindre buketter og stokken i tern og blancher kort i saltet vand. Dræn i et dørslag.
  2. Steg bacon sprødt på en pande.
  3. Pisk æg sammen med fløde og salt og peber.
  4. Når tærtebunden er forbagt, fordeles broccoli efterfulgt af feta og bacon i bunden. Hæld æggemassen over og bag tærten i ca. 40 minutter, eller til æggemassen er stivnet. Drys evt. med revet ost de sidste 10 minutter.
  5. Lad tærten hvile i 5-10 minutter, inden den serveres.

Easy LCHF pie 15

Det er da enkelt og jeg kan sige dig det er super lækkert. Og lige noget jeg har lyst til at spise. Jeg sætter tærten i køleskabet. Når jeg skal spise skære jeg et stykke som jeg varmer og spiser. Naturligvis har jeg mad til et par dage på den måde. Men – hey – det er da bare ekstra dejligt med nem mad.

Easy LCHF pie 16

Easy LCHF pie 5

Jeg ønsker dig Bon appetite og glæder mig til vi ses igen i morgen.

Easy LCHF pie 17

ILYG

/Angel

English Translation

Hello Style Hunter

Yesterday I told you that one of the points of my plan is to eat healthy. I think I eat healthy and I’ve done it for several years now. You may remember that I changed my lifestyle from ordinary starch rich diet to a diet without starch. I started with the Stone Age diet and has since changed to LCHF diet.

I’ve been really happy with my change in lifestyle that I both could feel the weight and not least my general well-being. As I have told, I have lost 18 kilograms on my diet change.

But as things stand now – which I’m not particularly hungry, well then it really to find something that I think is both easy and delicious. And this is where my newfound favorite coming into the picture.

I have learned to make a LCHF pie, it can be quite a challenge to cook without the usually flour, but I found a delicious recipe without flour.

Now when I have found a recipe for a pie without flour I will of course share with you. It is as easy to make as an ordinary pie, it’s just healthier without starch which turns into sugar when we digest it.

Ingredients

* 2 cups almonds (equivalent to 2.5 cups almond flour) (approximately 120 g)
1.2 * dl sesame seeds (about 30 g)
* 1/2 cup sunflower seeds (about 30 g)
* 1 tablespoon finely ground psyllium husk (fiber remember)
* 1 teaspoon salt
* 40 grams of cold butter
* 1 egg

How to do

  1. Grind almonds, sesame and sunflower seeds into a fine flour. Mix – preferably in a food processor – with fiber remember, salt and butter, and run until it resembles coarse sand. Add the egg and run until the dough has accumulated.
  2. Put the dough in the fridge for about half an hour. Preheat oven to 160 ° while the hot air.
  3. Press the dough into a greased pie dish and pre-bake the crust for about 20 minutes.
    Distribute your chosen filling into the pie shell and bake another 30-45 minutes depending on the filling. Let pie stand 5 to 10 minutes before serving and cut out.

Filling:

  • Cut broccoli into small florets and stalk into cubes and blanch card in salted water. Drain in a colander.
  • Fry bacon crisp in a pan.
  • Beat the eggs together with cream and salt and pepper.
  • Once the crust is baked, distributed broccoli followed by feta cheese and bacon at the bottom. Pour the egg mixture over and bake the pie for about 40 minutes, or to the egg mixture has set. Sprinkle possible. with grated cheese the last 10 minutes.
  • Let the pie rest for 5-10 minutes before serving.

It’s easy and I can tell you it’s super delicious. And just something I want to eat. I put the pie in the refrigerator. When I eat I cut a piece that I heater and eat. Of course, I have food for a few days on the way. But – hey – that’s just extra nice with easy food.

I wish you Bon appetite and am looking forward to see you again tomorrow.

ILYG

/ Angel

 

 

About AngelQueen

I love fashion and my style cores is feminine. If your style core isn't the feminine don't worry, because the are 6 style cores to choose from. I love to play with my style and I always try to find new ways to put my outfits together. I believe that fashion should be like a game - a fun game where I try new looks and still remains true to my style core. Besides fashion is a breeze, I also think it should be festive, so I give my styleing max speed - in my universe, every day is a celebration of life. If you love fashion, I hope you will love my blog and find inspiration for your fun with the fashion games. I wish you welcome to my blog and wish you a lot of fun. ILYG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.