Sund, frisk og slank

Her sidder jeg med mine krykker og tænker på at nu går min træning helt agurk –og ja også min vægt. For efter jeg holdt op med at ryge, må jeg sande lige som så mange før mig – at vægten desværre er gået op. Suk. Jeg har jo før haft meget held med at have stor fokus på hvad jeg spiser, og helt stoppe med at indtage sukker. Og hvis man kigger på ”Klog kost” så er de enige for de skriver:

DE FLESTE KAN TABE SIG RELATIVT HURTIGT, NÅR DE GÅR PÅ SLANKEKUR, MEN TABER SÅ PUSTEN PÅ LANG SIGT. OG DEN MEKANIK ER ENDNU VÆRRE FOR KVINDER EFTER OVERGANGSALDEREN.

Det understreger en ny undersøgelse fra University of Pittsburgh, der offentliggøres i september-udgaven af Journal of Academy of Nutrition and Dietetics, hvor chefforskeren Bethany Barone Gibbs forklarer, at flere faktorer modvirker et langsigtet vægttab.

Ikke alene bliver motivationen mindre efter at du begynder at tabe dig, men der er også fysiologiske ændringer, bl.a. et nedsat stofskifte og en stigning i appetit-relaterede hormoner.

Hjerneforskere har fundet ud af at vores belønning ved at spise og motivation til at spise øges, når vi har tabt os. Kombineret med den naturlige energi reduktion hos kvinder efter overgangsalderen, er det yderst vanskeligt for ældre kvinder at tabe sig og bevare vægttabet.

Traditionelle adfærdsmæssige behandlinger for fedme, der fokuserer på kalorieindtag, har vist dårlige resultater på lang sigt. Forskerne fra Pittsburgh forsøgte derfor at finde ud af, om ændringer i spise-adfærd eller bestemte fødevarer var forbundet med vægttab efter seks og 48 måneder hos en gruppe af overvægtige postmenopausale kvinder.

KUN DESSERTER PÅ FØDSELSDAGE

I alt 508 kvinder blev tilfældigt delt op i to grupper. Den ene gruppe mødtes regelmæssigt med ernæringseksperter, fysiologer og psykologer under hele forsøget. Deres mål var at reducere fedt og kalorieindtag, øge forbruget af frugt, grøntsager og fuldkorn, og regelmæssigt dyrke moderat motion. Den anden gruppe blev tilbudt et seminar, ledet af eksperter i kvinders sundhed, men blev ikke specifikt undervist i vægttab.

Forskerne fandt, at de madvaner, der er forbundet med vægttab indtil seks måneder krævede færre desserter og stegt mad, færre sodavand, mere fisk og færre restaurantbesøg. Efter fire år var de vigtigste madvaner for at vedligeholde eller fortsætte et vægttab, at spise færre desserter og drikke færre sodavand.

Men at spise mere frugt og grønt og samtidig mindre kød og ost var desuden vigtige for et langsigtet vægttab. Dr. Barone Gibbs forklarer, at det næppe er bæredygtig på lang sigt at spise færre stegte fødevarer.

Folk er så motiverede, når de starter på en slankekur. Folk kan beslutte sig for ikke at spise kager og se kiloene rasle af. At spise frugt og grøntsager gør ikke en lige så så stor forskel i dit kalorieindtag. Men den lille ændring kan hjælpe på lang sigt, fordi det ikke er lige så svært som at opgive pommes frites for evigt.

Resultaterne tyder på, at et færre desserter og sukkersødede drikkevarer konsekvent medfører kort-og langsigtede vægttab, samtidig med at flere frugter og grøntsager og mindre kød og oste yderligere kan sikre et langsigtet vægttab. Kvinder der har passeret overgangsalderen bør satse på flere frugter og grøntsager i maden og måske nøjes med at skære lidt ned på kødet.

Desserterne må være forbeholdt fødselsdage (kun din egen) og juleaften.

Så det er nu mit fortsæt, lige som jeg selvfølgelig ser frem til igen at kunne træne hos ”Stationsfitness”.

Det er mit eget lille private fitness center: Så skal jeg nok få smidt de kilo igen. Og her vipper jeg lige med flaget, for jeg har nu været ikke ryger i 7 måneder. Ikke dårligt af en som har røget siden hun var 13 år.

Men først skal min ankel lige blive frisk igen.

ILYG

About AngelQueen

I love fashion and my style cores is feminine. If your style core isn't the feminine don't worry, because the are 6 style cores to choose from. I love to play with my style and I always try to find new ways to put my outfits together. I believe that fashion should be like a game - a fun game where I try new looks and still remains true to my style core. Besides fashion is a breeze, I also think it should be festive, so I give my styleing max speed - in my universe, every day is a celebration of life. If you love fashion, I hope you will love my blog and find inspiration for your fun with the fashion games. I wish you welcome to my blog and wish you a lot of fun. ILYG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.