Oktoberfest

Ja lige om lidt er det nemlig oktober.

Oktoberfesten fandt første gang sted, da den bayerske kronprins Ludwig giftede sig med prinsesse Therese, der lagde navn til Theresienwies – den park, hvor festivalen bliver afholdt. Den gang havde kronprinseparret næppe forestillet sig, at fejringen af deres bryllup skulle udvikle sig til en af verdens største drukfester.

Brylluppet medførte bl.a. et stort hestevæddeløb foran Münchens bymur d. 17. oktober 1810, og til glæde for byens befolkning blev det besluttet, at et sådant hestevæddeløb skulle finde sted hvert år på samme tid og dermed var traditionen til Oktoberfesten grundlagt, men tyskerne havde tilsyneladende mere smag for øllet, og Oktoberfestens sidste hestevæddeløb blev afholdt i 1960.

De første år fik Oktoberfesten overvejende en sportslig karakter, da kronprins Ludwig interesserede sig meget for det antikke Grækenland og derfor valgte at holde en fest i stil med de antikke olympiske lege.

Allerede tilbage i slutningen af det 19. århundrede udviklede festen sig til den nu verdensberømte Oktoberfest. Dens tidsmæssige varighed blev forlænget, og den skulle nu allerede starte i september

Lidt stemningsbilleder fra oktoberfesten 2011

Mere om oktoberfesten

Seks millioner mennesker, mere end Danmarks befolkning, kigger i år forbi Oktoberfesten i München, verdens største folkefest.

Festen bliver skålet i gang sidst i september, og fadøllet vil strømme ud af hanerne, mens der bliver danset til tyske schlagere i traditionelle ‘lederhosen’ og ‘dindl’, frem til den 4. oktober. Og allerede i løbet af den første weekend blev der ifølge tyske Spiegel drukket mere end en halv million liter øl.

Der serveres kun øl, der er brygget specielt til lejligheden – af de lokale bryggerier. Men vigtigst af alt, så må de kun serveres i ‘maß’ – festivalens velkendte store krus med plads til en liter.

De største øltelte – der rent faktisk er lavet af træ – kan huse op mod 10.000 glade gæster, og der findes så mange snurrende og svingende forlystelser, at flere af dem er ens.

Oktoberfesten er ‘kun’ afholdt 177. gang. Det skyldes, at Oktoberfesten blandt andet har været aflyst pga. de to verdenskrige og koleraepidemi.

Festivalen blev i 1980 ramt af et terrorangreb, da en højre-ekstremist sprængte sig selv og 13 andre i luften, heriblandt flere børn.

Blandt de mere muntre fakta kan det nævnes, at rekorden for at bære og servere flest fadøl i literkrus på én gang er 19. Indehaveren er den 50-årige Anita Schwarz, der har serveret på festivalen i 24 år og som hvert forår styrketræner for at være Oktoberfest-klar.

Rygeforbuddet har i øvrigt også gjort sit indtog på folkefesten i München. Derfor har arrangørerne set sig nødsaget til at tænke alternativt, nu hvor tobaksrøgen ikke længere kan skjule lugten af spildt øl. Løsningen er en specialudviklet bakterie-opløsning, der hældes ud over træborde, trægulve og toiletter, så folk slipper for den grimme lugt.

Og hvorfor i alverden starter Oktoberfesten i september og slutter få dage inde i oktober? Det er såmænd bare for, at de øl-glade gæster kan danse på bænkene, mens sensommersolen stadig skinner.

Mit Hedi kostume, må du desværre vente med at se til morgen, da fotografen ikke havde tid nu. Til gengæld et billede af min Heidifrisure.

Mine materialer til det armbånd jeg fortalte dig jeg vil lave er kommet. Mere om det i morgen. Samt billeder af mit Heidikostume.

Jeg ønsker dig en dejlig fredag aften og god weekend. Vi ses i morgen.

ILYG

About AngelQueen

I love fashion and my style cores is feminine. If your style core isn't the feminine don't worry, because the are 6 style cores to choose from. I love to play with my style and I always try to find new ways to put my outfits together. I believe that fashion should be like a game - a fun game where I try new looks and still remains true to my style core. Besides fashion is a breeze, I also think it should be festive, so I give my styleing max speed - in my universe, every day is a celebration of life. If you love fashion, I hope you will love my blog and find inspiration for your fun with the fashion games. I wish you welcome to my blog and wish you a lot of fun. ILYG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.