Livet som går sin gang

Som I ved er jeg 49 år og ja, jeg har også fået fornøjelse af at have hedeture. Jeg som ellers aldrig har svedt, heller ikke når jeg udøvede sport. Jeg skal lige love for at jeg også kan svede.

Men da det både går ud over min nattesøvn og også generer mig i min dagligdag og på mit arbejde. Besluttede jeg mig for at finde ud af hvordan jeg kunne afhjælpe generne.

Hvad er menopause? Netpatient skriver blandt andet:

Menopausen er defineret som  permanent ophør af menstruationsblødning på grund af ophør af hormonproduktion i  æggestokkene. Klimakteriet er de symptomer, der er relateret til menopausen. De  fleste kvinder går i menopause omkring 51-årsalderen, men spredningen er stor  (39-59 år). Perioden er karakteriseret af en række symptomer, der ofte benævnes  menopause-syndromet. Dette syndrom omfatter symptomer som hede/svedeture,  blødningsforstyrrelser på grund af slimhindeatrofi, led symptomer, træthed og  humørsvingninger med depressionstendens. Omkring 20% af kvinderne passerer  menopausen uden væsentlige symptomer. En tilsvarende del har svære invaliderende  symptomer med store sociale belastninger til følge. De resterende 60 % har  moderate symptomer. Blandt godt halvdelen af postklimakterielle kvinder vil  varigheden af symptomerne være mere end 10 år. Man regner i praksis med, at  kvinder bør beskytte sig mod graviditet 2 til 1 år efter sidste menstruation.

Klimakterielle symptomer og deres  styrke kan være meget individuelle. Nogle mærker kun ganske få symptomer og  andre er plaget af en lang række symptomer eller fornemmelser. Det kan dreje sig  om blødningsforstyrrelser, hedestigninger, natlige svedeture, humørsvingninger,  slimhindeforandringer, vægtændringer, hovedpine, træthed eller svigtende  sexlyst, men også af andre symptomer.

Symptomerne:

Forholdet mellem psykiske symptomer og  menopause er ikke fuldt afklaret. Der synes at være en vis relation mellem  forekomsten af depression og østrogenniveauet. Andre psykiske symptomer som  irritabilitet, nervøsitet, glemsomhed, søvnforstyrrelser, hovedpine og manglende  sexlyst er formentlig et samspil mellem den vigende østrogenproduktion og  sociale ændringer.

Jeg selv har tydeligt kunne mærke varmestigningen og hedeturene, ligesom min migræne også bliver påvirket.

Der er jo altid muligheden for at få hormoner, men jeg syntes ikke at det skal være det første man prøver, så derfor besluttede jeg mig for at finde alternativer til hormoner. Og jeg fandt Bidro, som jeg nu har taget i en lille uge og jeg synes jeg kan mærke de hjælper.

Jeg er i hver fald ikke vågnet om natten og jeg har allerede oplevet et stort fald i antallet af hedeture. Så jeg er meget optimistisk.

ILYG

About AngelQueen

I love fashion and my style cores is feminine. If your style core isn't the feminine don't worry, because the are 6 style cores to choose from. I love to play with my style and I always try to find new ways to put my outfits together. I believe that fashion should be like a game - a fun game where I try new looks and still remains true to my style core. Besides fashion is a breeze, I also think it should be festive, so I give my styleing max speed - in my universe, every day is a celebration of life. If you love fashion, I hope you will love my blog and find inspiration for your fun with the fashion games. I wish you welcome to my blog and wish you a lot of fun. ILYG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.